Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України інформує щодо питання реалізації фруктів та овочів закладами роздрібної торгівлі харчовими продуктами під час дії карантинних обмежень.
За даними Всесвітньої організації з охорони здоров’я на сьогоднішній день у світі відсутні будь-які докази того, що хвороба COVID-19 може передаватися через харчові продукти або пакувальний матеріал . Крім того, немає жодних даних про передачу вірусу через фрукти та овочі.
Враховуючи міжнародні рекомендації та наявну інформацію про шляхи передачі COVID-19, реалізація фруктів та овочів у закладах роздрібної торгівлі харчовими продуктами має здійснюватися в спосіб, що гарантує дотримання протиепідеміологічних вимог. Такими способами можуть бути:
Заклади роздрібної торгівлі харчовими продуктами мають забезпечити покупців інформацією щодо необхідності ретельного миття овочів та фруктів в домашніх умовах, а також, де це є доречним, здійснення їх термічної обробки перед вживанням.
Заклади роздрібної торгівлі харчовими продуктами мають забезпечити контроль за дотриманням цих рекомендацій.
За інформацією Козелецького РУ ГУ
Держпродспоживслужби в Чернігівській області
Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International License, якщо не зазначено інше