Козелецька селищна рада

Найвища честь - благо народу

Меню

З січня 2022 року в закладах освіти України запроваджуються нові стандарти та норми  харчування підвищити та поширити рівень культури здорового харчування серед дітей та молоді.

Страви із збірника рецептів Євгена Клопотенка для школярів спробували приготувати сьогодні, 18 листопада, кухарі Козелецької ЗОШ І-ІІІ ст.№3. Нове меню, зокрема, містить різні салати, перші та другі страви, гарніри, солодкі страви та напої. Відповідно до Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення і відпочинку, затвердженого постановою КМУ від 244.03.2021 року №305, у дитячому харчуванні обмежили вміст олії, хліба, цукру й солі та додали більше овочів, різних корисних трав, насіння і спецій.

У процесі тестування рецептів взяли участь в.о. начальника управління - начальник відділу освіти Людмила Сенченко, працівники школи, учні початкових класів та старших класів, батьки - члени групи контролю за якістю харчування учнів Козелецької ЗОШ І-ІІІ ст.№3.

До уваги присутніх шеф-кухар Валентина Овдій запропонувала такі незвичні страви: мусаку, кебаб з сиром, яблука каркаде, морквяний крем-суп та ін. Меню отримало позитивні відгуки. Свої вподобання висловили й наймолодші учасники заходу їм сподобався моркв’яні котлети та яблука каркаде.

Директорка Козелецької ЗОШ І-ІІІ ст.№3 Олена Татарчук запевнила, що нове меню  почнуть запроваджувати з нового року, та залишать страви, які найбільше сподобаються дітям.

«Оновлена кухня передбачає зміну технології приготування їжі (запікання замість смаження, приготування під тиском у закритому посуді, швидке нарізання сирих та варених овочів), а для цього необхідне й сучасне устаткування. Тому ми плануємо капітальний ремонт харчоблоку та їдальні Козелецької ЗОШ І-ІІІ ст.№3 із закупівлею нового обладнання», - зазначила Людмила Сенченко.

У школах громади вже розпочали розробляти нове шкільне чотиритижневе меню.

Фахівці радять батькам змінити харчування і  вдома. Їм потрібно переглянути та внести зміни до своїх кулінарних звичок і погодитися на нові продукти і способи їх приготування, бо від якості харчування залежить здоров’я дитини. Для полегшеного процесу впровадження нового фахівці створили 8 кроків, що допоможуть впоратись із труднощами, які можуть виникати у процесі реалізації проєкту.

IMG 8279kC

IMG 8266kC

Анонси і оголошення

 

 

 

 

 

president  rada  kmu  chor  chern  Dija  LogoAUCwebDSYO

 

 

 

 

 

 Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International License, якщо не зазначено інше

Офіційний сайт © 2025 Козелецька селищна рада Всі права захищено.